Kukkalaite arkun päälle

Flower-laite on arkku, joka on suunniteltu hajottamaan vainajan ruumis ajan myötä. Flower-laite on valmistettu biohajoavista materiaaleista, ja se on suunniteltu sijoitettavaksi maahan. Flower-laitteen tarkoituksena on tarjota luonnollisempi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto perinteisille hautausmenetelmille.

Pitääkö kaikkien viedä kukkia hautajaisiin?

Hautajaisiin on tapana tuoda kukkia. Yhteisen kukkatervehdyksen voi viedä isommalla joukolla, esimerkiksi oman perheen tai työporukan kesken. Kukkatervehdys voi olla yksi ruusu, kukkavihko tai isompi kukkalaite. Hautajaiskukissa voi olla erilaisia värejä ja persoonallisuutta.

Kummalle puolelle hautajaisissa?

Kappelissa ja kirkossa vainajan sukulaiset istuvat oikealla puolella. Muut ystävät, tuttavat, työtoverit ja puolison omaiset istuvat vasemmalla puolella. Lähiomaisille varataan tila etupenkkeihin. Ei tarvitse huolestua jos on istunut väärällä puolella.

Miksi naiset eivät kanna arkkua?

Perinteisesti arkunkantajat ovat vainajan miespuolisia lähisukulaisia. Nykyään sukupuolietikettiä ei ole, ja nainenkin voi kantaa arkkua. Oikeastaan ainoa ongelma siinä on, että naispuolisen henkilön juhla-asuun kuuluvat usein korkokengät, mikä tekee kantamisesta hankalaa.

Kuka saa kantaa arkkua?

Arkkua kannetaan jalkopää edellä. Kantajien järjestys ja kantajat on hyvä sopia etukäteen. Vahvemmat kantajat on suositeltavaa sijoittaa pääpuolelle. Kantajiksi pyydetään yleensä vainajan miespuolisia omaisia tai ystäviä mutta myös naiset voivat toimia kantajina.

Voiko hautajaisiin mennä kutsumatta?

Hautajaisiin kutsutaan erillisellä kutsulla tai yleinen kutsu ilmaistaan kuolinilmoituksessa. Kannattaa siis lukea kuolinilmoitus. Kirkon siunaustilaisuuteen saa kuitenkin aina mennä ̶ silloinkin, kun ei tule erillistä kutsua tai kun itse muistotilaisuus on vain lähimmäisille.

Mikä kukka rakkaalle?

Ruusu, punainen: rakkaus, kauneus, kunnioitus, rohkeus, menestys. Ruusu, vaaleanpunainen: kiitollisuus, ihailu. Ruusu, valkoinen: nöyryys, viattomuus, puhtaus.

Ketä kutsutaan uurnan laskuun?

Jos vainaja tuhkataan, arkku viedään hautajaisten jälkeen krematorioon, josta uurna luovutetaan omaisille sovittuna päivänä. Yleensä tämä tapahtuu yhdestä kolmeen viikon kuluessa hautajaisista. Yleinen tapa on, että uurnan ottavat vastaan enää lähiomaiset ja pappi on paikalla vain halutessa.

Mitä ruusujen määrä kertoo?

Myös kukkien lukumäärällä on oma merkityksensä. 1 kukka: Olet kaikkeni. 2 kukkaa: Haluan tavata sinut uudelleen. 3 kukkaa: Haluan olla kanssasi kahdestaan. 4 kukkaa: Kunnioitan sinua, mutta en vielä rakasta sinua.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.