Hieronnan jälkeen

Hieronnan jälkeen on tavallista tuntea olonsa rentoutuneeksi ja virkistyneeksi. Hieronta voi parantaa verenkiertoa, joustavuutta ja liikelaajuutta. Ne voivat myös lievittää lihasjännitystä ja kipua.

Miksi hieronnan jälkeen pitää juoda paljon vettä?

Miksi hieronnan jälkeen olisi hyvä juoda paljon vettä? Hieronta kiihdyttää aineenvaihduntaa ja lisää imunestekiertoa. Veden juominen on tärkeää, jotta kuona-aineet poistuvat kehosta. Vedenjuonnin unohtuminen hieronnan jälkeen voi aiheuttaa päänsärkyä.

Milloin hieronnan jälkeen salille?

Ennen hierontaa voit vallan mainiosti treenata vaikka kuinka kovaa, mutta hieronnan jälkeen se ei ole suotavaa. Mieluiten myös seuraava päivä olisi hyvä ottaa rennosti tai korkeintaan kevyttä liikuntaa harrastaen.

Voiko hieronnasta olla haittaa?

Jos on sairastellut tai tulossa kipeäksi, ei hierontaan pidä mennä. Hieronta saattaa nimittäin levittää ja siten pahentaa tulehdusta.

Voiko hieronnan jälkeen käydä saunassa?

saunomista ei tarvitse vältellä. Joillakin lämmönsäätely menee hieronnasta hieman sekaisin ja hoidon jälkeen saattaa paleltaa hetken aikaa – etenkin silloin saunan lämpö on poikaa. Esteitä kevyelle liikunnalle ei ole.

Saako hieronta sattua?

Hieronnan ei pidä sattua, sanoo urheiluhieroja ja osteopaatti Kari Suomalainen. Kipu estää lihasta rentoutumasta. ”Ajatus, että hieronnan pitäisi olla kovakouraista ja sattua elää yllättävän sitkeässä”, sanoo urheiluhieroja ja osteopaatti Kari Suomalainen.

Kenelle hieronta ei sovi?

Hieronnan vasta-aiheita: Jos olet sairaana pitää hierontaan tuloa siirtää myöhemmäksi. Yleisimpiä varsinkin talviaikaan esiintyviä hierontaa estäviä tauteja ovat flunssa, influenssa ja mahataudit. Jos epäilet, että olet sairastumassa ja ensioireta on jo ilmaantunut, kannattaa harkita hieronnan kannattavuutta.

Voiko hieronnan jälkeen juoda alkoholia?

Hemofilia eli verenvuototauti, hieronta saattaa rikkoa hiussuonia ihon alla. Kannattaa kysyä lääkärin mielipidettä. Alkoholi ja muut päihteet, myös krapulassa hieronta kannattaa jättää väliin.

Mitä kehossa tapahtuu hieronnan jälkeen?

Hieronta on yksi vanhimmista hoitomuodoista ja se vilkastuttaa aineenvaihduntaa, verenkiertoa ja lisää kudosten elastisuutta. Erityisesti nykypäivän istumatyö on suuri rasite keholle ja kehoa tulisi huoltaa säännöllisesti liikunnalla, hieronnalla ja aktiivisella elämäntavalla.

Saako ennen hierontaa urheilla?

Hierontaa ennen voit urheilla tai liikkua. Kannattaa myös juoda vettä ennen hierontaa. Vaatteiksi voit valita kevyemmät vaatteet, muttei se ole välttämätöntä.

Miten usein hieronta?

Se, kuinka usein hieronnassa kannattaa käydä, on kovin yksilöllistä. Jos lihakset menevät jumiin esimerkiksi toimistotyöstä, hieronnasta kerran kuussa tai kahdessa voi olla hyötyä. Jos on oikein paha lihasjumi, voi olla fiksua käydä hierottavana parikin kertaa viikossa parin viikon ajan.

Miksi hierotaan sydämeen päin?

Hieronta voidaan suorittaa myös vaatteiden päältä. Hierontaliikkeet suoritetaan aina sydämeen päin, mikä auttaa laskimoverenkiertoa. Nauti vähintään lasillinen vettä ennen ja jälkeen hieronnan. Kevyt venyttely hieronnan jälkeisenä iltana on hyväksi.

Pitääkö Hierojalle kertoa raskaudesta?

Pelkästään jo 30min hieronta 1-2 viikon välein on loistava lisä tuomaan hyödylliset vaikutukset hieronnasta. Muista silti mainita raskaudesta ennen hoidon alkua. Voit kysyä vinkkejä hierojaltasi myös synnytyksen aikaiseen hierontaan esim. puolison tehtäväksi.

Saako kaulaa hieroa?

Niin kauan kuin pysytään niska-hartia-alueella, hierominen on sallittua kotona. Otteiden on hyvä olla isoja ja pyöreitä. Täysin riskitöntä kotihieronta ei ole. Kaulan etulihaksia ei ammattitaidottoman pitäisi mennä hieromaan lainkaan.

Saako hieronnan jälkeen venytellä?

Lihaksia tulisi hieronnan lisäksi myös venytellä. Usein muistutan hieronnan päätteeksi, että samana päivänä hieronnan kanssa olisi erityisen hyvä, jos jaksaisi vielä venytellä. Venyttelyllä saa vielä tehostettua hieronnan vaikutuksia ja näin saat kaiken mahdollisen hyödyn irti hieronnasta.

Pitääkö hieronnasta tulla mustelmia?

Hieronnasta ei pitäisi juuri koskaan tulla myöskään mustelmia, mutta joillekin asiakkaille niitä tulee herkemmin.

Miksi kipeänä pitää juoda paljon?

Miksi flunssassa pitää juoda paljon? Kipeänä, varsinkin kuumeen noustessa elimistö menettää nesteitä. Korkeassa kuumeessa elimistö jäähdyttää itseään hikoilemalla runsaasti. Juomalla vettä voi kompensoida veden haihtumista.

Paljonko vettä pitää juoda että kuolee?

Vesimyrkytys on mahdollisesti hengenvaarallinen tila, jossa elimistöön kertyy liikaa vettä. Tästä aiheutuu veren laimeneminen ja elektrolyyttitasapainon menettäminen eli hyponatremia, jolla on vakavia haittavaikutuksia aivojen toiminnalle.

Onko 3 litraa vettä päivässä liikaa?

Päivittäin on tarpeellista juoda 1–1,5 litraa nesteitä, mieluiten vettä. Normaalitilanteissa yli 2–3 litran juonti on harvoin tarpeellista. Erittäin runsas vedenjuonti voi olla jopa haitallista. Nesteen tarve voi lisääntyä erityistilanteissa, kuten kuumuudessa tai kuumeen aikana.

Miten veden juonti vaikuttaa ihoon?

Solut kuten ihosolut tarvitsevat toimiakseen vettä. Terveet solut toimivat kunnolla ja sitä kautta iho pysyy kauniina. Vesi myös kuljettaa kehossa kuona-aineita pois, joten tarpeeksi juotuna se edesauttaa kehoa pääsemään eroon ns. huonoista aineista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.